Uit

Picatrix Trio en Anne Serierse Quartet


TILBURG - Tijdens de komende editie van 'Van Kemenade Invites…' op 15 mei in Paradox staat de vrouwelijke stem centraal.

Picatrix Trio en Anne Serierse Quartet zijn twee totaal verschillende gezelschappen die laten horen, hoe ver de menselijke stem kan reiken. Picatrix Trio bestaat uit Greetje Bijma, Nora Mulder en Mary Oliver. Dit trio ontstond in de Carte Blanche serie van Han Bennink op het Guess Who festival in 2017. Tijdens Zomer Jazz Fiets Tour stond het trio weer op de planken. Greetje Bijma's vocale commentaren op het spel van (alt)violiste Mary Oliver en pianiste Nora Mulder zijn een handreiking naar het publiek om mee te gaan in de improvisaties. Op 15 mei zijn zij voor het eerst te horen beneden de rivieren.

Het Anna Serierse Quartet bestaat uit Anna Serierse (vocalen), Gijs Idema (gitaar), Cas Jiskoot (contrabas) en Tim Hennekes (drums). Ze spelen zelf gearrangeerde standards, beïnvloedt door vocalisten als Ella Fitzgerald, Blossom Dearie, Fay Claassen en Cyrille Aimee, maar ook door instrumentalisten als Peter Bernstein en Jesse van Ruller. Sinds kort spelen zij ook een eigen repertoire, waarin zij streven naar een transparante sound met moderne invloeden, gegrond in de swing en bebop traditie.

Van Kemenade Invites… Ladies Vocal Night staat op woensdag 15 mei in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Aanvang om 20.30 uur. Entree: 10 euro. Kaarten zijn te koop via www.paradoxtilburg.nl of aan de kassa van Paradox.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld