Uit

Piccolino Filmconcert door Canti Vaganti


TILBURG - Muziektheaterduo Canti Vaganti uit Madrid speelt het Piccolino Filmconcert voor kinderen van 6 maanden tot 6 jaar. Op donderdag 27 december is dat in Theaters Tilburg in het kader van kinderfestival Spruit en op zaterdag 29 december in Cultureel Centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek.

In Piccolino Filmconcert voorziet Canti Vaganti de film Piccolino van live muziek en zintuiglijke stimuli. Met twee stemmen, fluit, accordeon, gitaar en kleine instrumenten creëert Canti Vaganti originele arrangementen en gevarieerde ritmes voor de poëtische, suggestieve en ambachtelijke beelden van de Italiaan Giovanni Maccelli en Spaanse Carlota Coronado, grotendeels gemaakt met de stop-motion techniek.

Niet alleen de muziek, maar ook Piccolino speelt de hoofdrol in deze voorstelling: een rups van groene klei, die via een paddenstoel per ongeluk in een huis in een bos terechtkomt. In elke kamer die hij binnenkomt vindt hij een object dat hem aan een Spaans of Italiaans traditioneel liedje doet denken: een bootje in de wasbak, een fles melk in de keuken, speelgoeddieren in de kinderkamer. Tijdens het filmconcert komt Piccolino uit de film tot leven, en kunnen de kinderen hem zelfs aanraken: pure magie!

Voor de Nederlandse versie heeft het duo een aantal liedjes naar het Nederlands vertaald. Kijk voor meer informatie op www.cantivaganti.com/nl/

|Doorsturen

Tilburg in Beeld