Uit

Kerstconcert bij Zlata Muzika


Op zondag 18 december 2016 wordt in cultureel centrum “ ‘t Schouw”, Rembrandstraat 69, Dongen een kerstconcert georganiseerd. Het concert begint om 14.30 uur en de toegangsprijs is vijf euro.

Het is een extra concert in de reeks van “Zlata Muzika concerten”, een initiatief van het Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen.

De Essener Muzikanten

Het concert wordt verzorgd door de Essener Muzikanten uit Essen (B). Deze kapel bestaat ruim 40 jaren en speelt nog steeds met veel succes in België en in Nederland. De muziek van de kapel vindt vooral zijn oorsprong in het Tsjechische Moravië afgewisseld met de muziek uit het andere deel van Tsjechië; Bohemen. De muzikanten hebben in de loop van de afgelopen vier decennia talrijke optredens verzorgd en buitenlandse tournees ondernomen. Zij hebben het ook een keer gebracht tot Belgisch kampioen. Al 35 jaar organiseren De Essener Muzikanten in de maand oktober een groot muziekfestival met gerenommeerde kapellen uit Tsjechië en Duitsland. De kapel speelt doorgaans instrumentale blaasmuziek. Speciaal voor het Kerstconcert is een zangduo aan het orkest toegevoegd om een nog meer sfeervol Kerstconcert te verzorgen.

Zlata Muzika

De naam “Zlata Muzika concert” is afgeleid van het blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika” dat wekelijks als podcastprogramma op internet wordt gepresenteerd. Voor de wekelijkse podcastuitzending van Zlata Muzika op internet surft u naar: www.zlata-muzika.nl.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld