Uit

Kunst inhaleren met het Van Abbe Museum

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Ook dit jaar is het Van Abbe Museum weer te gast bij Gianotten Mutsaers in de Emmapassage. Het museum exposeert van 25 februari t/m 12 maart een aantal replica's in de winkel en hieraan gekoppeld zijn twee activiteiten geprogrammeerd.

Op zaterdag 4 maart komt Juffertje PLOTT naar de winkel om samen met de kinderen aan kunst te snuffelen. Samen met Juffertje Plott maak je een tocht langs de tentoongestelde schilderijen uit het Van Abbe museum en leer je meer over geuren en kleuren. Aanvang om 11.00 en 14.00 uur. De entree is gratis.

Woensdagavond 8 maart staat om 20.00 uur Kunst inhaleren centraal, met een lezing en workshop. Hoe ruikt jouw lievelingskunstwerk? Heb je daar een idee van? Veel kunstenaars maken gebruik van geur. Deze geuren gaan verloren. Een groot gemis volgens geur- en kunsthistoricus Caro Verbeek. In haar lezing brengt ze deze geuren weer tot leven in samenwerking met aromajockey Jorg Hempenius.

Na deze lezing ga je zelf aan de slag met het maken van een geur, geïnspireerd op een van de collectiewerken van het Van Abbemuseum die voor de gelegenheid in de winkel opgesteld zijn. De ontvangst voor deze activiteit is om 19.30 uur met koffie en thee. Om 21.30 uur is er een afsluiting met een drankje. De kosten bedragen €20,- (studenten €10,-). Dit is inclusief consumpties. Aanmelden voor deze activiteit kan via info@gianottenmutsaers.nl. Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen.

|Doorsturen