Uit

Orkest Zuid luidt nieuwe jaar in met walsende 'Abend in Wien'


TILBURG - Nieuwjaarsconcerten, wie is er niet opgegroeid met deze traditie vol polka's en walsen uit Oostenrijk? Met als summum de Gouden Zaal van Wenen. Dit feest der herkenning is voor velen de eerste kennismaking met 1 januari na een avond flink feesten.

In navolging van het succes van vorig jaar, reist Orkest Zuid daarom ook dit jaar muzikaal naar Wenen. Maar het blijft daar niet. Johann Strauss zal nadrukkelijk aanwezig zijn, maar wist je dat de Fransen ook goed feestjes kunnen bouwen? Daarom ook enkele uitstapjes naar bekende werken uit Frankrijk. Met een opgewekt programma kan het publiek even hét ultieme 'nieuwjaarsconcertgevoel' beleven. Samen met sopraan An de Ridder vertolkt het orkest werken van Johann Strauss, Franz von Suppé, e.a. Het wordt op zaterdag 14 januari in Concertzaal Tilburg heerlijk dansen en in gedachten even vertoeven in de paleizen van Wenen. Aanvang om 20.30 uur.

Onder de bezielende leiding van Jos van de Braak werd acht jaar geleden Orkest Zuid opgericht. Het harmonieorkest bestaat uit een mengeling van amateur- en beroepsmusici. Orkest Zuid is volop in ontwikkeling. Steeds meer musici weten het orkest te vinden, het niveau is hoog, de onderlinge sfeer goed. Ook binnen de onderliggende organisatie, die volledig draait op enthousiaste en gedreven vrijwilligers. De ambities zijn groot. Het orkest betrekt graag andere talentvolle musici bij concerten. Zo neemt tijdens dit concert sopraan An de Ridder enkele solo's voor haar rekening. En naast vaste dirigent Jos van de Braak, zal ook gastdirigent Matthias van Nispen tot Pannerden tweemaal op de bok plaatsnemen. Matthias volgde onlangs, samen met andere dirigenten, een dirigentencursus bij Orkest Zuid, begeleid door Jos van de Braak. Doel: talentontwikkeling. Door hen ook bij dit concert te betrekken, probeert het orkest jonge musici en dirigenten verder op weg te helpen.

Kaartverkoop via www.theaterstilburg.nl

|Doorsturen