Uit

PARKVorst: Maurice Bogaert met 'Wander'


TILBURG - De NWE Vorst is een Tilburgs theater dat zich concentreert op de podiumkunsten, PARK is een Tilburgs podium dat zich richt op hedendaagse beeldende kunst. Met PARKVorst slaan beide partijen de handen ineen.

De eerste kunstenaar die binnen PARKVorst wordt gepresenteerd is Maurice Bogaert. Hij focust met zijn werk op wat hij zelf filmische architectuur noemt. Hij onderzoekt de relaties tussen en de werking van architectuur en bewegend beeld, zowel in maquettes als in levensgrote installaties. Zijn scenografische werken zijn theatraal, het publiek is zowel toeschouwer als acteur. In de tentoonstelling Wander heeft de installatie Het Wezen van de Stad een centrale rol. In deze installatie fungeert de stad als de hoofdpersoon, als organisme in permanente staat van verandering. Het toont een metabolisme van opbouw en afbraak. Het is een fusie van installatie, live cinema en geschreven tekst.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 10 februari om 17.00 uur en loopt tot en met zaterdag 25 maart; geopend di t/m vr tussen 10.00 en 17.00 uur en in de avonden en weekenden 2 uur voor aanvang tot 1 uur na afloop van een voorstelling. Adres PARKVorst: De NWE Vorst, Willem II straat 49 in Tilburg.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld