Uit

Programma Incubate in Cinecitta

Door Caroline van de Oetelaar

TILBURG - Op zondag 11 december organiseert Incubate vanaf 13.00 uur een leuk programma in Cinecitta. Er worden twee films van de Duits-Griekse regisseur Nikias Chryssos vertoond, Der Bunker en Der Grossvater. De regisseur zal aanwezig zijn voor een inleiding en een nagesprek. Het publiek kan de regisseur persoonlijk ontmoeten en tijdens de Q&A beantwoordt hij alle vragen uit het publiek.

Over de film Der Bunker: een afgelegen wonend maf gezin maakt het een inwonende student niet makkelijk. Een student neemt zijn intrek bij een gezin dat midden in een bos, ver van de bewoonde wereld, een ondergronds huis bewoont. Met de beoogde rust is het snel gedaan wanneer blijkt dat aan zowel de ouders als hun zoon een steekje los zit. Welkom in de maffe wereld van Der Bunker. Waarin een dertigjarige acteur de achtjarige Klaus speelt en moeder een open wond op haar been raadpleegt als was het een orakel. Het knappe van de film is dat de maker de absurditeit strak aan de teugel houdt en zijn excentrieke personages niet tot karikaturen afvlakt. In de kern zijn de conflicten en de emoties die in het verhaal spelen echt; ze krijgen hier alleen een wel heel bizarre verpakking. Pit Bukowski, de griezel uit Der Samurai, laat hier als bedeesde student een heel andere kant van zijn acteertalent zien.

Der Grossvater (short van 15 min. Duits-Engels ondertiteld) heeft ook diverse prijzen in de wacht gesleept. Zo won het de Orpheus Award tijdens het LAGFF (Los Angelos Greek Film Festival), de digi2010 op het drama short film festival en de film was genomineerd voor de German Camera Award in 2010 in de categorie Best Short Film.

|Doorsturen


Tilburg in Beeld