Uit

Prinses Beatrix bij jubileum De Pont

Door Peter van Oirschot

RVD/Jeroen van der Meyde

TILBURG - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix is op zaterdag 16 september aanwezig bij de opening van de jubileumexpositie WeerZien in museum De Pont in Tilburg.

In het bijzijn van de prinses wordt op het voorterrein van het museum een monumentale sculptuur van de beroemde Britse kunstenaar Anish Kapoor onthuld. Het museum is vereerd de prinses bij de viering van het 25-jarig bestaan te mogen ontvangen.

Kapoors enorme 'hemelspiegel' van gepolijst roestvrij staal, komt te staan in een speciaal hiervoor ontworpen tuin. Het ruim zes meter hoge beeld is een geschenk ter ere van het zilveren jubileum van het museum. Het cadeau is mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking van de gemeente Tilburg, lokale bedrijven en particulieren, Brabant C, Museum De Pont en de kunstenaar. Tilburg wordt de eerste Nederlandse stad met een monumentale sculptuur van Kapoor in de openbare ruimte.

De Pont viert zijn 25-jarig bestaan met de expositie WeerZien waarin bijzondere kunstwerken, die als bruikleen in een van de vele tentoonstellingen van De Pont te zien zijn geweest, terugkomen. Als logés die opnieuw worden uitgenodigd. Zo geeft de tentoonstelling een bijzondere inkijk in de geschiedenis van De Pont en de ontwikkeling

van de collectie. Voor bezoekers van het eerste uur is het een weerzien van iconische kunstwerken die eenmalig in Tilburg te zien waren, voor anderen een kennismaking met kunst die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het museum.

|Doorsturen