Uit

Programma Popronde Tilburg bekend

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan. Tilburg maakte vorige week haar programma bekend. Onder meer Tony Clifton, CIEL, Five Years Later en Fata Boom komen op vrijdag 13 oktober naar het centrum van Tilburg. Bijzonder dit jaar is dat er van de 29 locaties, veertien nieuwe locaties zijn toegevoegd aan het festival.

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 14 september tot en met zaterdag 25 november reizen de 144 geselecteerde Poprondebands en acts ¿de nieuwe generatie popmuzikanten- langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in vier verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef'Special, Rondé en Dotan.

Popronde vindt in Tilburg plaats op vrijdag 13 oktober. 45 acts presenteren zich bij de 29 deelnemende locaties. Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast locaties die al vanaf het begin van Popronde Tilburg meedoen zijn er dit jaar veertien nieuwe locaties. Om 19.30 uur start het programma van Popronde Tilburg in Sounds met Hunter Complex. Vanaf 00.15u is Cul de Sac de plek waar de afterparty losbarst; met Bagdaddy en Fata Boom wordt er gedanst tot in de late uurtjes.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2017 en het programma van de steden op www.popronde.nl

|Doorsturen