Uit

Singer-songwriter Stoomboot (be) vrijdag 9 december in the Box Hilvarenbeek


Vrijdagavond geeft de bekende belgische singer-songwriter Stoomboot een optreden in The Box, waar verder deze avond de hilvarenbeekse Singer-songwriters Vincent Wijnhoven en Marthe hamers ook een optreden zullen verzorgen.

De muziek van Stoomboot is als een kruising van Kuifje, De Kleine Prins en een doe-het-zelfzaak. Dat is de korte samenvatting van de avonturen die singersongwriter Niels Boutsen tot dusver beleefde in muziekland.

Stoomboot is een beleving op zich en die je zal meenemen op een reis door zijn muzikale wereld en zal betoveren met zijn eigenwijze melodieën.

Als Stoomboot wint hij de Nekka-wedstrijd in 2011 en een nominatie voor MIA's in 2014 en komt zijn album stoomboot komen er drie singels in de belgische tipparade en zijn album komt terecht op plaats 58 in de album top 200.

Al bij al een artiest die zijn sporen in belgie al heeft verdiend en nu opweg is om Nederland te veroveren met zijn muziek.

De avond wordt geopend door Vincent Wijnhoven waar het inmiddels alweer 14 jaar geleden is,dat hij voor het eerst een gitaar in zijn handen geduwd kreeg. Het was een prachtig cadeau maar hij had geen idee wat hij ermee aan moest. 6 jaar later had vincent uitgevogeld wat de bovenkant en de onderkant waren, en het feest kon beginnen.

Door de jaren heen heeft hij zich mogen bekwamen in de Gitaar, de Basgitaar, de Ukelele en de zang. En nu is het tijd om dat naar het podium kan brengen.

Hij heeft zich laten inspireren door de folk omdat dat genre als geen ander de schoonheid van muziek en de gezelligheid van het samenzijn bij elkaar voegt. En daarom zal vincent op 9 december voor prachtige muziek en vooral een groot feest zorgen.

Om de avond compleet te maken zal Marthe Hamers de avond afsluiten met haar pakkende geluid.

Marthe bespeelde een jaar lang de straten van Brisbane, Byron, Bay & Melbourne (Australië). Hier schreef ze haar eerste liedjes op de gitaar en daar werden haar eerste songs opgenomen in de studio. Na vele reizen en nieuwe inspiratie heeft ze haar sound verder ontwikkeld. Ze heeft haar drive gevonden en volgt deze met volle overtuiging en enthousiasme.

In haar muziek hoor je invloeden van moderne country, blues en pop. Artiesten zoals Ben Howard, Bonnie Raitt en Amy Winehouse vormen grote inspiratie bronnen voor Marthe.

Haar droom is om haar debuut album volgend jaar op te gaan nemen. Daar is ze nu al volop mee bezig. De eerste songs wil ze nu al met ons delen.

The Box ligt aan de bukkumweg 30a te hilvarenbeek .

Entree: Gratis

Deuren Open 20:30h

|Doorsturen

Tilburg in Beeld