Uit

Speeltuin met Eric van der Westen's Playground


TILBURG ¿ Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg, staat op woensdag 21 december in het teken van Eric van der Westen's Playground. Aanvang om 20.30 uur.

Bassist en componist Eric van der Westen trekt de laatste jaren met zijn contrabas de hele wereld over. Hij staat soms meer op Braziliaanse en Turkse podia dan op de Nederlandse podia, maar op een aantal woensdagen zijn er in Paradox concerten onder de noemer 'Eric van der Westen's Playground'. De muziek op deze avonden is een mix van Led Zeppelin, Mingus, Coltrane, Urban Dance Squad en Henri Threadgill.

Tijdens Playground probeert Van der Westen nieuwe ideeën en plannen uit die in zijn hoofd rondzwerven. Daarbij worden zijn muzikale wortels in verschillende vormen naar zijn actuele inspiratie worden vertaald. Verwacht muziek die typerend is voor Eric zelf met ingrediënten uit de jazz, rock, blues, folk, country, free, etnische- en wereldmuziek, waarbij hijzelf de chef-kok is in zijn eigen muzikale keuken. Op deze avonden speelt een mooie mix van zowel oude(re) als jonge(re) jazzmusici.

|Doorsturen