Uit

Strijd tussen Nathalie Makoma en Levi Silvanie

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Gastheer en pianist Thijs Borsten daagt de meest interessante artiesten uit de confrontatie aan te gaan, zowel met elkaar als met zichzelf. Dit seizoen laat Thijs wederom een aantal verrassende duo's De Uitdaging aangaan.

In deze tweede editie van 2017 is het de beurt aan Nathalie Makoma (Congo) en Levi Silvanie (Nederlandse Antillen). Nathalie Makoma is een podiumdier uit Congo. In Nederland kennen de meeste mensen haar nog van de zinderende Idols finale, waarin ze uiteindelijk tweede werd. Maar Nathalie is meer dan die energieke diva met de onnavolgbare stem. Tegelijkertijd is ze een ingetogen, haast verlegen persoonlijkheid. Desondanks moet je toch oppassen, want eenmaal op het podium verandert ze in iemand die alles durft. Gitarist en zanger Levi Silvanie groeide zoals elke Antilliaan op met gospel en jazzmuziek. Hij was op zijn twaalfde al de vaste drummer van Duo Gleva. Sindsdien toert hij met zijn ouders door het Caribisch gebied. Sinds 2002 woont hij weer in Willemstad om zelf muziek te kunnen schrijven en zet hij zijn gevoelens om in Caribische klanken stem en akoestische gitaar.

De Uitdaging is dit keer zodoende met een zangeres met Afrikaanse wortels, die als een diva over het podium kan heersen... Maar hoe houdt zij zich staande tegen een Antilliaanse zanger die nog altijd het roemruchte nachtleven van Willemstad van tropische klanken voorziet?

De bezetting bestaat, naast Nathalie Makoma en Levi Silvanie, uit Thijs Borsten op piano, Xander Buvelot op bas en Arno van Nieuwenhuize op drums. Rijk Jacobs zal het geluid verzorgen op deze bijzondere avond.

De Uitdaging van Nathalie Makoma & Levi Silvanie is op zondag 12 februari in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Aanvang om 15.00 uur.

|Doorsturen