Uit

‘The BIG Irish Party’ in Midi Theater

Door Caroline van de Oetelaar

Acting The Maggot komt naar Tilburg voor Iers feest

27 januari 2017 wordt het Midi Theater aan de Heuvelring in Tilburg omgetoverd tot een enorme Irish Pub. De Ierse folkfeestband Acting The Maggot zal dan ‘The BIG Irish Party’ organiseren. Van ‘Fields of Athenry’ tot ‘The Wild Rover’ tot ‘Drunken Lullabies’: het wordt een avond met de bekendste muziek uit Ierland...en natuurlijk Guinness van de tap.

In een ruim twee uur durende reis neemt Acting The Maggot je mee naar het prachtige Ierland met zijn ruige omgevingen, de sfeervolle pubs, maar vooral met de prachtige muziek. Van zeer gevoelige folk songs tot opzwepende feestklanken. En dat de muzikanten van Acting The Maggot een feestje kunnen bouwen bewezen ze afgelopen jaar al op de Brabantse festivals Festyland, Slowlands, en Fabriek Magnifique. Ze speelden in België, Duitsland en Denemarken en deze avond dus eenmalig in het Midi-Theater in Tilburg.

 

Acting The Maggot wordt door kenners de beste Ierse folk-popband van Nederland genoemd en zelfs Ieren zweren dat de band uit Ierland afkomstig is. Maar het overgrote deel van de band komt gewoon uit Brabant. Drummer Geert Hendrikx is geboren en getogen in Schijndel. Bassist Rogier Peerlings en violiste Danielle van Berkom (o.a. Kovacs) komen uit Boxtel. Accordeonist Tom van Aarle komt uit Eerde en zanger Maarten de Gans is opgegroeid in Uden en woont nu in Boxtel. Alleen Banjospeler Sjoerd van Ravenzwaaij (Banjosjoerd van 3FM) komt niet uit Brabant, maar uit Almere.

 

Het Midi Theater heeft de handen ineen geslagen met Irish pub Ruby’s uit Tilburg die zal zorgen voor het bekendste bier uit Ierland: Guinness. De zaal gaat open om 20:00 uur. Kaarten zijn online te koop voor € 12,- of aan de avond aan de deur voor €14,50.

Kaartverkoop online: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/the-big-irish-party

 

 

|Doorsturen