Uit

The Gents in Pauluskerk Tilburg — A spotless rose


Vrijdagavond 9 december geeft het bekende vocaal ensemble The Gents onder leiding van Krista Audere een concert in de Pauluskerk van Tilburg.

Niets past beter bij het begin van de Adventstijd dan een concert boordevol liederen over Maria. In alle landen hebben componisten zich door haar laten inspireren: soms ingetogen, dan weer uitbundig. En beide uitersten worden door The Gents muzikaal belicht in een geheel nieuw programma dat zij in Tilburg op de planken brengen.

The Gents is een voor Nederland uniek gezelschap waarvoor de basis in 1999 werd gelegd door Peter Dijkstra met leden van het Roder Jongenskoor. Inmiddels bestaat The Gents uit 16 zangers uit alle delen van het land en staan de mannen onder leiding van de Letse dirigente Krista Audere.

De zangers hebben vaak drukke banen als hoteleigenaar, wethouder, consultant, jurist, manager of kunsthandelaar. Daarnaast besteden zij veel tijd aan hun grootste passie, zingen. Door de jaren heen stonden The Gents op verschillende grote podia in binnen- en buitenland. Zo gaven zij de afgelopen jaren concerten in onder andere Normandië, Milaan en Sint Petersburg.

Vrijdag 9 december, Pauluskerk Tilburg, 20.15u

Kaarten via www.thegents.nl of aan de deur / €18,00

|Doorsturen

Tilburg in Beeld