Uit

Theater voor een tientje


TILBURG - Het programma van Theaterweekend in Theaters Tilburg is bekend. Onder andere Fresku, Slagerij van Kampen en Het Zandkasteel zijn voor ¿ 10,- te bezoeken.

Daarnaast zijn er rondleidingen te volgen. Het Theaterweekend is onderdeel van een landelijk initiatief en vindt plaats van 20 tot en met 22 januari. Het BankGiro Loterij Theaterweekend is opgezet om heel Nederland op een laagdrempelige manier uit te nodigen in de theaters. Natuurlijk zijn theaterliefhebbers ook van harte welkom om voor een mooie prijs een mooie voorstelling te zien. Het weekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Nationaal Theater Fonds.

Op vrijdagavond wordt in de schouwburg afgetrapt met De Fresku Show. De Brabantse rapper heeft veel te vertellen, maar ook verschillende personages en typetjes komen voorbij. Na afloop gaat het feest verder in de studio, met een after show van de rappende zangeres Pink Oculus. Op zaterdagmiddag brengen Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn Zomaargasten: een talkshow met 100% Onbekende Nederlanders. 's Avonds is het de beurt aan Slagerij van Kampen. De overweldigende oerdrift van de drums, de melodieuze toetsen, de swingende blazers, de hartverwarmende energie van de bandleden staan garant voor een fantastische live-ervaring. In de studio gaat het er iets rustiger aan toe: de grappige, prachtig gezongen liedjes van Lieve Bertha zweven ergens tussen nederpop en kleinkunst in. Op zondag is er om 14.30 uur een voorstelling voor de allerkleinsten; Het Zandkasteel komt naar Schouwburg Tilburg. In de studio brengt de geweldige tributeband Def Americans een ode aan Johnny Cash. En voor iedereen die altijd al eens een kijkje backstage heeft willen nemen, zijn er op zaterdag meerdere rondleidingen.

Het BankGiro Loterij Theaterweekend vindt plaats op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 januari. Meer informatie en tickets à ¿ 10 via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013-5432220 en aan de balie van Theaters Tilburg. Rondleidingen zijn gratis toegankelijk, wel graag reserveren.

|Doorsturen