Uit

Tilburgse stemmen gezocht

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Opera2day is op 26 maart te zien in Theaters Tilburg. Voor de voorstelling 'Dr. Miracle's last illusion' is Opera2day op zoek naar 25 mensen, die een belangrijke functie willen vervullen tijdens een indrukwekkend moment in de voorstelling.

We volgen de ongrijpbare illusionist Dr. Miracle. Als zijn assistente tijdens een show door een tragisch ongeluk omkomt, raakt hij bedwelmd door de schoonheid van haar overgang naar de dood en het eeuwige licht. In een zoektocht om deze ervaring opnieuw te beleven, raakt hij verzeild in een wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen. Kijken we naar lichtvoetige illusies? Of is het een gedetailleerd verslag van een reeks gruwelijke moorden? Aan het eind van de voorstelling komen de vrouwen die Dr. Miracle heeft laten 'verdwijnen' terug als geestverschijningen, om hem mee te nemen naar het eeuwige licht. Of zijn het alleen maar de stemmen in zijn hoofd die hij hoort? Dit moment in de voorstelling wordt op een muzikale manier vertolkt, namelijk met een klankveld waarin een groep participanten in de zaal uitvoerend artiest is! Een klankveld ontstaat wanneer mensen ieder op hun eigen manier een klank maken, en uit de chaos van alle verschillende stemmen ontstaat dan een betoverend klanklandschap. Opera2day is op zoek naar 25 personen (ervaring is niet nodig) per voorstelling, die verantwoordelijk willen zijn voor dit indrukwekkende moment. Als je je aanmeldt om mee te doen, kom je éénmaal repeteren. Daarnaast word je op de avond voor de voorstelling een uur voor aanvang in het theater verwacht voor een generale repetitie in de zaal. Na de generale repetitie meng je je met de rest van het publiek in foyer, en samen met hen ga je vervolgens de voorstelling in.

Dr. Miracle's last illusion is een voorstelling op het snijvlak van klassieke zang en variété, met een flinke scheut horror en humor. Opera2day, maker van 'Opera van het jaar 2014', werkt in deze productie samen met vrouwelijk vocaal toptalent, een danseres van De Dutch Don't Dance Division, het New European Ensemble, en Woedy Woet. De muziek is van o.a. Bellini, Offenbach, Verdi, Wagner en Stravinsky.

Meer informatie: www.theaterstilburg.nl/nieuws/184/tilburgse-stemmen-gezocht en meld je aan.

Dr. Miracle's last illusion is op zondag 26 maart te zien in de schouwburg van Theaters Tilburg. Kaartverkoop via www.theaterstilburg.nl, aan de balie van InfoService & Tickets of telefonisch via 013-5432220.

|Doorsturen