Uit

Tweede open dag Muziekcentrum Rewind

Door Petra Jansen

TILBURG - Op zondagmiddag 5 maart zijn alle muzikanten, muziekliefhebbers en geïnteresseerden weer welkom in het Reeshof Business Centrum voor de tweede open dag van Muziekcentrum Rewind.

Op de zeer druk bezochte eerste open dag hebben de bezoekers kennis kunnen maken met de initiatiefnemers en hun plannen voor een muzikale ontmoetingsplaats in de Reeshof. Inmiddels hebben vele wijkbewoners zich achter de plannen geschaard en met hun handtekening steun uitgesproken voor dit burgerinitiatief. Veel sympathisanten uit de muziekwereld hebben inmiddels instrumenten en apparatuur geschonken en ook het bedrijfsleven draagt zijn steentje bij. Om de steun voor de muzikale plannen zichtbaar te maken, is de Muzikantenvereniging Rewind opgericht waarvan iedereen vanaf 5 maart lid kan worden. Een lidmaatschap kost 3 euro. Leden steunen zo het plan om een muziekcentrum in de Reeshof mogelijk te maken. Met het geld wordt o.a. het benodigde drukwerk betaald om het idee te promoten.

Op de open dag worden de plannen van de kersverse vereniging uitgebreid toegelicht. De ideale locatie zou het Reeshof Business Centrum zijn, maar het gebouw is inmiddels door de gemeente Tilburg te koop gezet. Rewind wil na de verkoop met de nieuwe eigenaar om de tafel om te zien of er ruimte beschikbaar is voor het muziekcentrum. De drie open dagen zijn voor de bezoekers ook bedoeld als kennismaking met het gebouw en om duidelijk te maken dat Rewind hier tot zijn recht zou komen. Op zondag 5 maart tussen 12.00 en 17.00 uur kan iedereen weer gratis muziek maken op een instrument naar keuze (met of zonder begeleiding). Ook kan iedereen zich via rewindtilburg@gmail.com aanmelden voor het open podium. Er zijn optredens van o.a. Niene de Koster (deelneemster The Voice), Soul in One (swingende soul) en Anton Kwantes (ras-entertainer en muzikale duizendpoot). De volgende open dag is op zondag 26 maart. De toegang is gratis. Adres Bijsterveldenlaan 5 in Tilburg.

|Doorsturen