Uit

Vernieuwd TextielCafé


Lokale producten en gastvrijheid op nummer 1!

Het TextielCafé van het TextielMuseum is verrassend vernieuwd! Horeca maakt een museumbezoek af, het is een belangrijk onderdeel van de totale museumbeleving. Daarom wordt het TextielCafé sinds deze maand in eigen beheer gerund en krijgt het binnen het museum een meer ondersteunende rol. Zowel de menukaart als het interieur zijn volledig vernieuwd. Het resultaat is een gastvrije omgeving waar iedereen zich thuis kan voelen. Op het menu is gekozen voor voornamelijk Tilburgse producten en het interieur is licht en open geworden, waardoor het beter aansluit bij het museum.

MENUKAART

Hoofd Horeca Maud van Dooren kiest voor eerlijk en toegankelijk eten van lokale, voornamelijk Tilburgse, leveranciers. Zo is er brood van ‘Bikken en Bakken’, worstenbrood van Pulskens, bonbons van Huize Geers en natuurlijk bier van La Trappe. De overige producten zijn afkomstig van een groothandel die een breed assortiment aanbiedt van Brabantse ondernemers. Gastvrijheid staat volgens Maud in het TextielCafé voorop, ook zonder toegangskaartje voor het museum ben je welkom voor een hapje en een drankje. Het vernieuwde café biedt voor ieder wat wils; van een uitgebreide lunch tot een boterham met hagelslag. Gasten kunnen zelfs een eigen ‘stukje kunst’ achter laten door de menukaart te borduren.

“Gastvrijheid staat in ons TextielCafé voorop, ook zonder toegangskaartje voor het museum ben je welkom in het café voor een hapje en een drankje.” – Maud van Dooren

INRICHTING

Studio Boot uit Den Bosch is verantwoordelijk voor de vernieuwing van het interieur, waardoor het TextielCafé een stijlvoller en toegankelijker karakter krijgt. Het ontwerpersduo koos voor een mix van materialen, van messing tot hout, zachte kleuren in combinatie met designmeubelen en tafels gedekt met tafelgoed van ons eigen label by TextielMuseum, ontworpen door Studio Job. Vooral de messing bar met roze blad is een eyecatcher!

PRAKTISCH

Het TextielCafé is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10:00u tot 17:00u en op zaterdag en zondag van 12:00u tot 17:00u. Er is wifi aanwezig en er is er gratis parkeergelegenheid. Het TextielMuseum heeft ook verschillende ruimtes beschikbaar voor zakelijke en particuliere verhuur. Voor deze boekingen neemt het TextielCafé ook de catering voor haar rekening.

fotografie: Josefina Eikenaar

|Doorsturen