Kermis

Ria van Dijk (97) schiet haar 81ste foto op de Tilburgse Kermis

Door Petra Jansen

TILBURG — Dinsdagavond 25 juli om 19.00 uur schiet Ria van Dijk traditiegetrouw haar 81ste foto op de Tilburgse Kermis. Dit gaat ze doen bij de schiettent achter het paleis.

Ria was 16 jaar oud toen ze in 1936 op de Tilburgse kermis haar eerste foto schoot in een schiettent. Sindsdien schoot ze bijna elk jaar haar foto — met uitzondering van de oorlogsjaren. Afgelopen jaar gaven KesselsKramer en Citymarketing Tilburg het boek in almost every picture #7 'Updated' uit ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum. De foto van afgelopen jaar en de nieuwe foto die aankomende dinsdag 25 juli wordt geschoten, worden als polaroids bijgevoegd bij het boek.

De inmiddels 97-jarige Ria leerde als kind schieten op de luchtbuks van haar vader. Op de Tilburgse kermis kan ze jaarlijks haar kunsten vertonen. De foto's van Ria laten een prachtige reis door de tijd zien. De bijzondere verzameling van Ria werd al eerder opgemerkt. Tien jaar geleden maakten de foto's deel uit van een kermisexpositie in de Concertzaal. In 2008 werd het eerste boek uitgegeven. Op 22 juli 2016 kwam een heruitgave van het boek uit met de titel in almost every picture #7 'Updated'. Het boek, met de foto's van 2016 en 2017 als polaroids bijgevoegd, is te koop bij boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg. De prijs van het boek bedraagt €19,95. De eerste 50 boeken zijn gesigneerd.

 

|Doorsturen