Uit

'Rockacademie Graduation Showcases'


TILBURG - Op maandag 24 en dinsdag 25 juni vindt in poppodium 013 een Rockacademie Graduation Showcase plaats. De entree is beide keren gratis.

Tijdens de Graduation Showcase van maandag (aanvang 19.30 uur) zullen drie afstuderende artiesten hun talent bewijzen voor publiek en jury: Daphne Horsten, Lisa van Nes en Carlota Lopez van de Logt.

De eerste showcase van de avond wordt gedaan door Daphne Horsten. Met de onbevangenheid van de jeugd wil ze de wereld ontdekken via de muziek. Dit is het jaar dat Daphne Horsten afstudeert aan het conservatorium in Tilburg. Als voorlopig hoogtepunt zal ze schitteren op de Jupiler Stage van de 013 met haar nieuwe Future-Soul band. Het zijn grand young ladies als Erykah Badu en Janelle Monae die haar warme sound en dansbare grooves inspireren. Hoogste tijd om ook jouw hart te laten veroveren door deze lady of Future Soul.

Hierna is het de beurt aan Lisa van Nes om af te studeren. Carlota Lopez van de Logt speelt gitaar in de band van Duncan Laurence, de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019. Zij zal de avond tot een einde brengen met haar afstudeer showcase.

Vergeten wereld

Op dinsdag begint de Rockacademie Graduation Showcase om 19.00 uur. De vier afstuderende artiesten zijn Jaro Heijster, Bo Knippels, Tom Groenendaal en Marwan Ahmed.

De eerste afstudeerder is Jaro. De veelzijdige music producer is ook zanger, toetsenist en verantwoordelijk voor de live-productie. De insteek is het maken van een eigenzinnige mix met verschillende genres. Verwacht tijdens deze showcase diverse songs met de constante Jaro-sound.

Vervolgens voert Penny Roox (Bo Knippels) je mee naar een vergeten wereld waar gedoemde liefde de baas is. Met haar reverb-overgoten sixtiespop zoekt zij naar schoonheid in het tragische en waarheid in het wonderlijke.

Hierna brengt zanger en gitarist Tom Greendale met zijn muzikale concept Winterland Revival een ode aan de bands die de beroemde Winterland Ballroom in San Francisco aandeden. Tom en zijn band bieden een eclectische mix van blues, soul en door jam bands geïnspireerde jazz

Marwan Ahmed sluit avond af. Marone is een 24-jarige rapper uit Maastricht. Eerder stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland en eind 2016 bracht hij zijn EP 'Korte Zomers, Lange Winters' uit. Sindsdien heeft Marone als artiest en producer gewerkt aan de track 'Laat Mij' van Kosso ft. Lijpe en werkte hij samen met onder andere Kippie en Ashafar. Afgelopen zomer bracht Marone zijn mixtape L.I.E.Z uit. In december werd hij de winnaar van FunX Talent Vibes.

|Doorsturen