Uit

Romantisch ballet in de kerstvakantie

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het past helemaal bij de tijd van het jaar; een mooie balletvoorstelling over de romantische Romeo en Julia. Ballet Staatsopera Tatarstan (Rusland) vertelt de hartverscheurende geschiedenis van de onmogelijke liefde tussen twee jonge mensen. De combinatie van de betoverende muziek van Prokofjev en de uitbundige kostuums en decors maken er een balletsprookje van.

Met dans van wereldniveau brengt het ballet van de Staatsopera van Tatarstan dit ultieme liefdesverhaal in heel Europa met succes tot leven. Met het beroemde verhaal van Shakespeare als basis, schetst deze voorstelling de geschiedenis van een onmogelijke liefde. Romeo en Julia hebben hun hart aan elkaar verpand, maar omdat hun families al generaties lang ruzie hebben, kan het niks worden tussen de geliefden. Dus als ze trouwplannen maken, wordt het huwelijk aan alle kanten gedwarsboomd, met tragische gevolgen. Een sprookjesachtige voorstelling om te bezoeken tijdens de romantische decembermaand.

 

Romeo en Julia vindt plaats op zaterdag 30 december in de schouwburg van Theaters Tilburg. Aanvang om 20.15 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013-5432220 of rechtstreeks aan de balie van Theaters Tilburg.

|Doorsturen