Uit

‘Rose des Vents’ bij PARK


Rob Moonen

TILBURG - In oktober bestaat PARK 5 jaar en bij een jubileum horen bloemen. Bloemen, die op hun mooist geknipt worden en vreugde geven aan ons leven, maar ons tegelijk de vergankelijkheid ervan tonen. Van 9 september t/m 21 oktober staat in de tentoonstelling Rose des Vents het bloemstilleven in de hedendaagse schilderkunst centraal.

Na vijf jaar neemt PARK afscheid van Reinoud van Vught. Van Vught wilde altijd al aandacht schenken aan het tijdloze werk van de Franse kunstenaar Cristof Yvoré, die te jong overleed. Park is erin geslaagd een aantal van Yvore’s werken, waarin de bloem het thema is, in bruikleen te krijgen van galerie Zeno X.

Andere kunstenaars die het schilderskompas van verftoets, dramatiek en lyriek in dezelfde richting hebben staan zijn Han Klinkhamer, Michael de Kok, Marc Mulders, Allison Schulnik (US), Sam Windett (UK), Ronald Zuurmond, Ina van Zyl en Reinoud van Vught zelf. Jorn van Leeuwen heeft speciaal voor deze gelegenheid een bloemetjes-behang voor de wanden van PARK ontworpen.

De feestelijke opening op zaterdag 8 september om 16.00 uur wordt verricht door Hendrik Driessen, directeur van Museum De Pont. PARK, Platform for visual arts, is gevestigd aan het Wilhelminapark 53 in Tilburg. Geopend vrijdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

|Doorsturen