Uit

Ruud Hermans gaat na The Voice weer de theaters in

Door Silvester Klaasman

TILBURG - Ruud Hermans gaat in 2020 weer de theaters in met de tour ‘Back in Town’. De zanger, die net The Voice Seniors heeft gewonnen, begint in maart met twee optredens in Tilburg waarna er nog 11 shows volgen door de rest van het land.

“Het is eigenlijk niet te geloven dat ik op 70-jarige leeftijd nog een theatertour met 13 speeldagen mag doen”, zegt Hermans. “De laatste keer kan ik me haast niet herinneren, dat moet ergens tussen 2000 en 2007 zijn geweest.”

Hoofd op tv

Geheel toevallig is het niet, Hermans, die in 1975 een hit scoorde met het nummer ‘Somewhere Between’ met zijn band The Tumbleweeds, had al in zijn hoofd dat hij weer wilde gaan optreden. “Vorig jaar kreeg ik weer zin het podium op te gaan. Ik had veel nieuw materiaal dat ik ten gehore wilde brengen. Toen de Voice vroeg of dat ik mee wilde doen was dat geen moeilijke beslissing. Kwam ik weer eens met mijn hoofd op tv.”

 

Dat hij zou winnen had hij niet verwacht. “Ik schrok er eerlijk gezegd een beetje van. Ilse moest het nog een keer tegen me zeggen en toen kwam het pas goed binnen. Maar hartstikke leuk natuurlijk. Ik ben niet echt van de wedstrijden hoor, maar dat je zoiets mee mag maken is erg mooi.”

Ilse

“Daarbij was het leuk om met Ilse samen te werken. Ik ken haar al langer natuurlijk. Toen ze 14 was kwam haar moeder na een optreden op me af om te vragen of ze een liedje met me mocht spelen. Sinds die tijd helpen we elkaar. In het begin heb ik haar geholpen met haar repertoire en met haar uitspraak”, zegt Hermans.

 

“Andersom leer ik veel van haar. Dat ikzelf als zanger best wat eerder op de voorgrond mag treden. Dat je eerder mag zeggen: ik zing en schrijf de liedjes en mag daarom wel wat centraler staan. Ze is beter in het zakelijke deel. Maar ook in muzikaal opzicht is het fijn samenwerken. Dan bedoel ik kleine, technische dingen, zoals de timing van een bepaalde zin in een liedje. Maar het zijn vaak dat soort dingen die een optreden ‘best goed’, of ‘heel goed’ maken”, zegt Hermans.

Ontploft

Een beetje wennen aan de hernieuwde aandacht is het wel. “Vroeger had je dat niet, facebook en e-mail. Maar sinds ik gewonnen heb ontploft de boel, ik krijg letterlijk duizenden berichtjes, heel erg leuk.”

 

De komende periode haar de countryzanger werken aan zijn nieuwe album. “Er is al een nieuwe singel, maar er komt een nieuw album uit. Ik verwacht dat het af is voordat de tour begint.”

 

De tour begint 4 maart 2020 in Theaters Tilburg en eindigt eind april in Hoogeveen. Kaarten voor de tour zijn te krijgen via de theaters en via www.ruudhermans.nl. Eén show in Tilburg en de show in Spijkenisse zijn al uitverkocht.

|Doorsturen