Uit

Sanne Rambags en Sun-Mi Hong

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Jaarlijks kiezen de programmeurs van de beste Nederlandse jazzclubs de meest veelbelovende, componerende musici uit. Deze talenten mogen op tournee als Young VIP's. In navolging van o.a. Harmen Fraanje, Kapok en Rogier Telderman toeren drumster Sun-Mi Hong en zangeres Sanne Rambags dit jaar langs negen concertzalen, waaronder het intieme Paradox.

Al op jonge leeftijd ontwikkelt Sanne Rambags zich als musicus met een uitgesproken geluid. Ze is, als een van de weinige zangeressen van haar generatie, in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de ervaren musici te positioneren. Tijdens de Young VIP tour speelt Sanne met de European Colours Group.

De Zuid-Koreaanse Sun-Mi Hong ontdekte het drumstel toen ze 17 jaar oud was. Via Howon University vertrok ze naar Amsterdam om daar te studeren aan het Conservatorium. De overgang naar Europa veranderde haar kijk op het leven en de muziek volledig. In 2017 verscheen haar debuutalbum en vanaf toen ging het snel. In 2018 won zij met haar groep de Sena Dutch Jazz Competition en maakte daarmee haar debuut op het North Sea Jazz Festival. Voor de Young VIP tour neemt Sun-Mi haar Sun-Mi Hong Quintet mee. Tijdens het concert in Paradox wisselen de musici van beide groepen onderling, waardoor er wisselende samenstellingen ontstaan die resulteren in nieuwe en spannende muzikale vondsten.

Young VIPs 2019 Sanne Rambags European Colours Group en Sun-Mi Hong Quintet staat op vrijdag 12 april in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Aanvang om 20.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.paradoxtilburg.nl of aan de kassa van Paradox.

|Doorsturen