Lezersacties

Smederij Cinema – Skateboarden om te overleven

Door Caroline van de Oetelaar

TILBURG - Op 26 september wordt Club Smederij omgetoverd tot Smederij Cinema voor de vertoning van de documentaire ‘Minding the gap’. In deze film laat regisseur Ben Liu zien wat skateboarden kan betekenen voor drie tieners uit de Amerikaanse onderklasse.

De ontroerende documentaire was eerder te zien op IDFA en werd genomineerd voor een Oscar.

Na de film praten we na met Tobias Hamer, voorheen jongerenwerker en nu preventiemedewerker jongeren bij verslavingszorg Novadic-Kentron.

Minding the gap

Rockford, Illinois ligt in het hart van de Amerikaanse Rust Belt. Wie hier opgroeit, kijkt uit op werkeloosheid en armoede, maar drie middelbare schoolvrienden vinden een uitlaatklep in het skateboarden. Een van hen, Bing Liu, filmt al hun avonturen. Een fenomenale en hartverscheurende film.

2x2 kaarten

In samenwerking met de Tilburgse Koerier, geeft Smederij Cinema 2x2 kaartjes weg. Stuur om mee te doen een mailtje naar info@popupcinema.nu met wie en waarom je naar de film wilt. Smederij Cinema loot uit de inzendingen de winnaars!

De deuren gaan open om 20.00 uur, de film begint 20 minuten daarna. Kaartjes kosten 7 euro en zijn te koop aan de deur of online op https://eventix.shop/ccejc7c9

|Doorsturen