Uit

Social Cinema in NWE Vorst

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Kan film fungeren als taboe doorbreker? Deze vraag staat centraal tijdens Social Cinema op vrijdag 21 april in Theater de NWE Vorst aan de Willem II-straat 49.

Deze avond wordt ingezoomd op film als middel om maatschappelijke thema's te laten zien. Filmmakers laten fragmenten uit hun werk zien en gaan in gesprek over het filmen van kwetsbare mensen en maatschappelijke taboes. Hoe gebruik je film voor het aansnijden van moeilijke issues? Wat is je positie als filmmaker?

Er wordt o.a. gesproken met filmmaker en maatschappelijk werker Jesse van Venrooij (FilmMoment.nl). Hij werkt aan een documentaire over Tilburger Eelco de Gooijer, die in november via euthanasie uit het leven is gestapt, omdat hij zijn psychisch lijden moe was. Jesse maakte vorig jaar ook twaalf portretten van asielzoekers in Tilburg: 'Nieuwe Tilburgers'.

Ook animator Floor Adams is te gast. Haar werk is inhoudelijk beïnvloed door het werk wat ze deed in de gehandicaptenzorg en de psychiatrie. Hier ontstond de liefde voor sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Ze werkt op dit moment aan de animatiefilm 'Mind My Mind', waarin het hoofdpersonage Asperger heet.

Meer informatie: www.popupcinema.nu

|Doorsturen