Uit

Sous le Pont met 'De Heeren van Thans'

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De Heeren van Thans verzorgen op zaterdagavond 9 september het tweede en tevens laatste Sous le Pont concert van dit seizoen.

De Heeren trakteren het publiek op een verrassend programma met humor en ook met gevoelige nummers. Een half uur voor zonsondergang vertrekt het publiek varend vanuit café Burgemeester Jansen in de Piushaven naar het ongebruikte viaduct van de Meierijbaan. In een 80 meter lang lint van bootjes achter de Tilia door de Tilburgse stadsoase. De bijzondere en ongewone concertruimte op het water onder de brug, heeft een geweldige akoestiek. Op het moment dat de ondergaande zon de waterspiegel kust, steken de muzikanten van wal.

De Heeren hebben één ding gemeen: zij spelen gitaar en zingen. Frans van der Meer en Andre van den Boogaart worden deze keer vergezeld door de onvolprezen multi-instrumentalist en performer Leon van Egmond. Leuk is dat Leon in het Piushavengebied woont. Frans van der Meer is een veelzijdig artiest: beeldend kunstenaar, fotograaf, zanger, gitarist, tekstdichter, acteur, columnist, poppenspeler, stemkunstenaar, producer, presentator, sneltekenaar en componist. Bekendheid verwierf hij onder andere met zijn creatie Ferry van de Zaande. André van de Boogaart is een Tilburgse singer-songwriter met een stem vol vuur, rauw en ongepolijst; en met een groot gevoel.

Meestal is de derde Heer Nol Havens. Het lot bracht hen bijeen toen zij gevraagd werden voor een rol in de 'Warme Wintershow' van Karin Bruers en zij besloten na afloop van deze theatertour verder te gaan als muzikaal trio 'De Heeren van Thans.' Zij zingen in de Nederlandse taal, soms melancholisch, soms humoristisch, maar altijd verrassend. Een bijzondere combinatie van drie gitaren en drie Brabantse zangers. De zachte G wordt dus niet geschuwd. Mocht één van de bandleden uitvallen zijn zij daar op voorbereid, want dan wordt de onvolprezen Leon van Egmond ingezet. De Heeren komen dus altijd goed beslagen ten ijs.

Reserveren
De organisatie van de Sous le Pont-concerten is in handen van Stichting Tilburg te Water in samenwerking met de schippers van de Tilburgse museumhaven. Het concept is bedacht door John La Haye, al ruim 20 jaar bedenker van vele succesvolle Piushaven-activiteiten.

Belangstellenden die in één van de bootjes dit muzikale verhaal willen erVaren, wordt aangeraden gezien de grote belangstelling snel te boeken. Je mag zoals bij alle eerdere Sous le Ponts je eigen kussentje, dekentje en een lantaarn of kaarsje in een glazen pot meenemen. Reserveren is noodzakelijk en kan via website www.tilburgtewater.nl

Meer informatie via tel. 06-25515556 en genoemde website.

|Doorsturen