Uit

Sous le Pont opent met 'Two Horns And A Bass'


TILBURG - De wereldvermaarde Tilburgse jazzmuzikant Paul van Kemenade verzorgt op zaterdagavond 15 juni het eerste varende concert Sous le Pont van dit tiende seizoen.

Stef Mennens

De musici van het trio Two Horns And A Bass voeren het publiek mee in de inspirerende wereld van jazzmuziek. Een half uur voor zonsondergang vertrekt het publiek varend vanuit café Burgemeester Jansen in de Piushaven naar het ongebruikte viaduct van de Meierijbaan. In een 80 meter lang lint van bootjes achter de Tilia door de Tilburgse stadsoase. De bijzondere en ongewone concertruimte op het water onder de brug, heeft een geweldige akoestiek. Op het moment dat de ondergaande zon de waterspiegel kust, steken de muzikanten van wal.

Van Kemenade's Two Horns And A Bass wordt in deze bijzondere setting onder de brug, gevormd door Angelo Verploegen (flügelhorn), Wiro Mahieu (contrabas) en Paul van Kemenade (altsaxofoon en composities). Paul van Kemenade startte deze band al in 2007 en maakte een album onder dezelfde titel. Later in 2010 was daar opeens zijn kwartet Three Horns And A Bass, waarmee hij de CD 'Close Enough' uitbracht.

De organisatie van de Sous le Pont-concerten is in handen van Stichting Tilburg te Water in samenwerking met de schippers van de Tilburgse museumhaven. Het concept is bedacht door John La Haye, al ruim 20 jaar bedenker van vele succesvolle Piushaven-activiteiten. De Sous le Pont-concerten maken deel uit van de culturele programmering Piushaven, en worden ondersteund door Tapperij Burgemeester Jansen, Villa Pastorie, De Kuierlat, Sophie Tooten Media Producties en de Tilburgse Koerier. Onder het motto 'Sous le Pont, to De Pont' geeft de instapkaart van dit Sous le Pont-concert ook gratis toegang tot museum voor Hedendaagse Kunst De Pont.

Belangstellenden die in één van de bootjes dit muzikale verhaal willen erVaren, wordt aangeraden gezien de grote belangstelling snel te boeken. Je mag zoals bij alle eerdere Sous le Ponts je eigen kussentje, dekentje en een lantaarn of kaarsje in een glazen pot meenemen.

Reserveren is noodzakelijk en kan via www.tilburgtewater.nl Kijk voor meer informatie en het verdere programma van Tilburg te Water op deze website. Info eventueel ook via tel. 06-25515556.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld