Uit

Spoorzone en muziek in Cultureel Café

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Prachtige foto's van de Spoorzone in Tilburg en bijzondere muziek. Dat en nog veel meer staat op het programma van het Cultureel Café Tilburg.

Sandra Coelers

Dat wordt gehouden op zondag 26 november van 12.00 tot 14.00 uur in Cinecitta aan de Willem II straat. De toegang is gratis. De presentatie is in handen van Jan Zobel en Nol van Trier.

Fotografe Gerdien Wolthaus Paauw volgt acht jaar lang de ontwikkelingen in de Tilburgse Spoorzone en praat ook met bewoners. Het project loopt van 2013 tot 2020. We zitten nu precies op de helft, alle reden voor een gesprek met de fotografe.

Forever 27 is de naam van een concertreeks van de Rockacademie. Een eerbetoon aan de te vroeg gestorven iconen Jimi Hendrix, Robert Johnson, Janis Joplin, Brian Jones, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse. Mede-organisator Alex Bergman schuift aan en natuurlijk is er ook muziek door zangeres Bo Knippels, begeleid door een gitarist.

Ook aandacht voor het project Liefdesverhalen van Dear Adam. Joosje Jochems en Wessel Maas zijn op zoek naar bijzondere liefdesverhalen, die zij komend jaar willen omzetten in luisterliedjes. Cultureel Café roept de bezoekers op om ook hun liefdesverhalen (maximaal 100 woorden) mee te brengen.

Jasper Mikkers praat met Frans Godfroy. Hij schreef eerder over de wandelroute Marikenpad en presenteert in het Cultureel Café zijn nieuwe boekje over de vluchtroute van Hugo de Groot. Beide routes lopen door Tilburg. Martin Hulsenboom en Peter IJsenbrant vertellen over hun boek 'Boeken uit de doeken', waarin zij schilderijen waarop boeken voorkomen bespreken.

Vorige maand zou de 21-jarige Joséphine Tiquet, studente journalistiek en actief binnen de SP Tilburg, de maandelijkse column verzorgen, maar zij viel uit door een griepaanval. Nu in de herkansing. Wat vindt zij van de vernieuwingen in Tilburg?

|Doorsturen