Uit

Sprookjesverhaal in Harry Potter-achtige wereld

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het loslaten van je kind en de zoektocht naar ware liefde, het zijn onderwerpen die vandaag de dag nog regelmatig naar voren komen. Ook het streven naar kracht, schoonheid en wijsheid blijft actueel. En het blijft lastig om altijd maar op dat rechte pad te blijven, een leugentje op zijn tijd kan best, toch? Deze worsteling tussen goed en kwaad vormt de basis van Die Zauberflöte, de meest gespeelde opera van Mozart.

Het is ruim tweehonderd jaar geleden dat Die Zauberflöte in première ging en nog is dit stuk een publiekstrekker. Ditmaal zorgt de Staatsopera van Tatarstan voor een betoverende uitvoering die je meeneemt naar magische Harry Potter-achtige sferen. De opera vormt het ideale decor voor de vele wonderbaarlijke ontwikkelingen met geheime deuren, gevaarlijke opdrachten en goede én slechte toverkrachten.

Op dinsdagavond 13 maart staat de Staatsopera van Tatarstan in de schouwburgzaal van Theaters Tilburg. Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013-5432220 of rechtstreeks aan de balie van Theaters Tilburg.

|Doorsturen