Uit

Stabat Mater in Concertzaal Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - PRJCT Amsterdam is een nieuw barokensemble rondom de populaire countertenor Maarten Engeltjes.

Het ensemble bestaat uit vooraanstaande internationale musici én een vaste kern van talentvolle jonge Nederlandse barokmusici. Op vrijdag 29 september brengen zij een concert met o.a. het Stabat Mater van Pergolesi in Concertzaal Tilburg.

Het Stabat Mater-concert heeft als leidraad het sterven van een kind door de ogen van een ouder. Het beroemde Stabat Mater van Pergolesi wordt gecombineerd met muziek van Vivaldi en een voordracht van schrijver P.F. Thomése, over de impact van het sterven van zijn dochter. Pergolesi zocht in zijn tijd, in zijn muziek en taal, naar uitdrukking voor het verdriet van de moeder bij het kruis. Thomése zoekt in zijn boek Schaduwkind hetzelfde.

PRJCT Amsterdam is een ensemble waarin jonge en gerenommeerde musici elkaar inspireren en oude muziek op het hoogste niveau brengen. Maarten Engeltjes is de nummer vijf van de meest gevraagde countertenoren ter wereld en studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Pas toen hij met de wereldtop mocht gaan zingen, ontdekte hij dat hij nog veel te leren had. Het kunstvakonderwijs kan in een dergelijk leerproces niet voorzien. Engeltjes wil daarom zijn naam en faam inzetten om jonge musici in een vroeg stadium de kans te bieden om samen met de wereldtop te musiceren, op een manier die past bij hun generatie. Het ensemble wordt geleid door een concertmeester van internationale allure. Voor dit Stabat Mater-concert is dat Ricardo Minasi.

Op het programma staan Vivaldi: Nulla in mundo pax sincera & Nisi Dominus | Pergolesi: Stabat Mater. Viool & leiding: Riccardo Minasi | sopraan: Rosemary Joshua | countertenor: Maarten Engeltjes | voordracht: P.F. Thomése | Ensemble PRJCT Amsterdam

Het Stabat Mater-concert vindt plaats op vrijdag 29 september om 20.30 uur in Concertzaal Tilburg. Tickets zijn te bestellen via www.theaterstilburg.nl, aan de balie van InfoService & Tickets of telefonisch via 013-5432220.

|Doorsturen