Uit

Stadsdichter Tilburg ontmoet bonte verzameling Poëziebus-dichters

Door Peter van Oirschot

TILBURG - 24 podiumdichters uit België en Nederland rijden in augustus in een oldtimer bus door de lage landen om in verschillende haltesteden boeiende poëzie te brengen. Martin Beversluis, de stadsdichter van Tilburg, is één van hen. Op zaterdag 20 mei ontmoeten alle deelnemende podiumdichters elkaar bij NS16 in Tilburg.

Een speciaal moment, want niet alleen ontmoeten veel van de deelnemers elkaar voor het eerst, ook is het uniek dat er zo een brede en volledige afspiegeling van de Nederlandstalige podiumdichtkunst bij elkaar is. Alle leeftijden, genres, achtergronden en ervaringsniveaus zijn vertegenwoordigd.

De selectie voor de Poëziebus tour van 2017 is namelijk een bonte mengeling van Nederlandstalige woordkunstenaars, die normaal actief zijn in uiteenlopende circuits. Maatschappijkritische rappers, inspirerende spoken word-artiesten, flitsende slammers en contemplatieve of experimentele dichters: ze zijn allemaal van de partij. De Poëziebus verbindt en inspireert.

Want er is geen plek die ongeschikt is om door dichters tijdelijk van zijn banaliteit te worden beroofd. Na de start in Rotterdam doet de bus Leiden, Leeuwarden, Zwolle, Breda, Brussel, Sint-Niklaas, Herentals, Sint-Truiden en Antwerpen aan. In Antwerpen zal ook de feestelijke slotmanifestatie plaatsvinden. Alle optredens zullen gratis toegankelijk zijn.

Om dit Belgisch-Nederlandse project tot stand te brengen, wordt samengewerkt met diverse (lokale) partners. Samen met de centrale organisatie zorgen zij ervoor dat alles op rolletjes loopt. Het project wordt onder andere gesteund door het VSB fonds.

De deelnemende dichters zijn Gorik Verbeken, Shanna de Ruiter, Martin Beversluis, Cissy, Hidde Moens, Adriána Kóbor, Kay Slice, Marjan De Ridder, Arno Moens, Heidi Koren, Tijdelijke Toon, Sam Hoeck, Jeroen Naaktgeboren, Anne-Fleur van der Heiden, Jooz, Petra Van den Berghen, Gerard Scharn, Siebrand, Rellieatuur, Daan Janssens, Eline Crols & Babette Groos.

|Doorsturen