Uit

Start van 5 dagen Gipsy Train in en om Theater De Boemel

Door een lezer

Het is zover. The Five Happy Jazzy Gipsy Days, een gratis Boemels GipsySwingFestival tijdens een lang pinksterweekend. Begint op donderdagavond 1 juni en de happy minormusic stopt laat op de maandagmiddag van 5 juni 2017. Ska, gipsyjazz, flamenco, klezmer, balkanfolk, sintifolk tot de volkse zigeunerkant toe, dit alles op r podia. Betekent: een aangepaste d@NSp@z op vrijdag met volop electroswing en balkanbeats en op zondag een toegesneden Muziekfabriek, ons stoere maandelijkse open podium, dus ook in Gipsystyle. We zien er zo naar uit naar die heerlijke opzwepende indringende muziek. Het wordt een Pinksteren vol Passie!

Donderdag 1 juni
Gipsysummertime Los Perdidos is een Gipsyduo met de begenadigde Remko Willems als grote gangmaker. Hij speelt met passie en een fenomenale techniek. Heeft zich al langer gespecialiseerd in het repertoire van Django Reinhardt en recent vooral ook in de muziekstijl Hot Club de France. Aanvang 21.30.

Vrijdag 2 juni
Gadjo Orkestra laat zich nog het beste vergelijken qua stijl en repertoire met de Amsterdam Klezmer Band. Energieke klezmer Negen virtuozen brengen energie, waanzin en melancholie naar de podia. Muziek met vaak ongebruikelijke maatsoorten waar vanzelfsprekend toch op gedanst kan worden. De maandelijkse swingavond D@nsp@s is dit keer in Gipsy stijl. Met volop electroswing, Latin, gipsyjazz en klezmers.
Aanvang 21.30 uur.

Zaterdag 3 juni
Picalle 44 is geformeerd rond de Amsterdamse sologitarist Reinier Voet. De andere muzikanten zijn ritmegitarist Jan Brouwer en contrabassiste Jet Stevens en violiste Karin van Kooten.Voor Reinier Voet is het uitgangspunt van Pigalle44 muziek in de stijl van Django Reinhardt, ‘but with a twist’. Met frisse, eigenzinnige arrangementen combineert hij gypsy jazz, swing en modernere jazz tot een eerlijke muzikale mix die de eigentijdse sfeer uitademt van het Parijs van de jaren 40 en 50.
Aanvang 21.30 uur.

Zondag 4 juni
Eén van de muzikale sieraden van theater De Boemel is De Muziekfabriek. Een maandelijks open podium waar een fantastische broederlijke sfeer heerst en geweldig muziek wordt gemaakt. Dit keer volledig in de stijl van de gipsyjazz. Alex Brust, Lars Zebregs en Hans Ligtenberg leiden de uitvoering van De Muziekfabriek op zondag 4 juni 2017. Barend Van de Louw en Gerard Korthout bepalen dit keer de podiuminvulling/setlijst van dit bijzondere open podium. Gipsyjazz, rumba, klezmer, balkan, flamenco, sintifolk vormen de rode draad. Kom lekker je gipsy bijdrage leveren! Aanvang 15.00 uur.

Maandag 5 juni
Ook op de laatste dag treden op de Wereldband Mundiala met klezmer en balkanballades. Mundiala is een orkest dat wereldmuziek speelt. Uit hun omvangrijke repertoire spelen ze muziek uit de balkan en klezmerklassiekers. Mima Mihajlovich en Zoran Sovic vormen beiden het innemende duo Mima en Zoran. Hun performance is typische Balkan Gipsy, Sevdah en Balkan Ethno music. Voor dit Gipsyswingfestival hebben ze Ivar als gastmuzikant gevraagd. Verder komt het trio Mima Zoran, performers in traditionele Gipsystijl, Sevdah en Balkan. Etno Music met prachtig gitaarspel van Zoran Sovic en de schitterende stem en voordracht van Mima Mihajlovich. Deze laatste middag van de 5 HappyJazzyGipsy Days wordt in de stijl van een waar zigeunerfeest afgesloten met opzwepende klezmers, gipsyjazz, balkanska, sintifolk, sirtaki, rumba en flamenco. Wat ontzettend fijn dat Eva Sur Seine op ons GipsySwingFestival op de 5e en laatste dag komt optreden op onze 2 podia. Ze spelen zo'n beetje op elk Django Reinhardt Festival en nu 2 sets bij theater De Boemel. Blij met deze talenten! Eva Sur Seine Franse is een performance vol chansons van zangeres Eva Scholten. Een combinatie van de verfijnde stem van Eva met virtuoze gypsy muziek van het Thomas Baggermann trio. Meezingen en meedansen bij deze afsluiter, het bruisende QLZMR 013. Ervaren festivalmuzikanten die het laatste vuurtje komen blussen met benzine....... QLZMR.013 is een gelegenheidsfestival orkest die jiddische polka's net zo energiek speelt als rumba's, sirtaki's, gipsyjazz klassiekers in een Tilburgs jasje, Nederlandstalige sintifolk, flamenco of balkanbeats. Met klezmerexpert Michael Breukers op accordeon, Henk Koekkoek saxofoon, BW percussie, Piet Maes contrabas, Frederik Felix gipsygitaar, Gon Mevis op trompet en Gerard Korthout ukele en zang. Vol humor, improvisatie en samenzang sluiten zij de 5 happy jazzy Gipsy Days in stijl af.
Aanvang 13.30 uur.

|Doorsturen