Uit

Stoom centraal in De Wetering

Door Peter van Oirschot

LOON OP ZAND - Stoom! Dit is het centrale thema in de sporthal van de Wetering in Loon op Zand op zondag 18 maart.

Honderden zelfgebouwde modellen van stoomtractoren, stoommachines, stoomtreinen en nog veel meer, zullen te zien zijn op deze Voorjaarsstoomdag. Leden van Stoomgroep Zuid laten, samen met tientallen modelbouwverenigingen uit het binnen- en buitenland, laten zien wat deze technische hobby inhoudt. Het gaat hier over handgemaakte modellen uiteenlopend van kleine hete-lucht motoren tot ontzettend complexe (werkende) stoomlocomotieven. Een aantal leden heeft een technische achtergrond, maar dit is niet altijd het geval! Of je nu brandweer, leraar of tandarts bent, interesse in de hobby en de wil om zelf iets te bouwen is vaak genoeg om te beginnen.

Een aantal keren per jaar krijgen de modelbouwers de kans om te laten zien wat zij thuis hebben gemaakt. Deze Voorjaarsstoomdag is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste modelbouwtentoonstelling van Nederland, want met vele verenigingen en individuele modelbouwers, is er genoeg te zien voor zowel jong als oud/ Ook zullen er op het plein voor de Wetering een aantal modelstoomlocomotieven staan, en kinderen kunnen gratis een stukje meerijden.

De Voorjaarsstoomdag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Entree €5,-, maar kinderen t/m 16 jaar mogen gratis naar binnen. Meer informatie: www.stoomgroepzuid.nl

|Doorsturen