Uit

Straat op Tilt

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het is bijna Boekenweek. Negen dagen lang knettert het binnenkort in Tilburg van de letteren. Want Tilt is in Town. En dat zal de stad weten ook. Op zaterdag 10 maart trapt het Tilt Festival de Boekenweek af met diverse verrassingsacts op straat, op de markt en op het Stadhuisplein in Tilburg.

Ontdek poëzie in pashokjes en eet een broodje in een literaire verpakking. Laat je verrassen met een gedicht-op-maat. Basisschoolkinderen van de Regenboog en Aboe el-Chayr uit Tilburg-Noord lopen rond op de markt en schrijven voor ieder die dat wil ter plekke een persoonlijk gedicht.

Bij de kraam van de striptekenaars Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk druk je een geheim op je eigen t-shirt, met een prachtige illustratie. In de OpenDichtBus verkoopt Ties de mooiste boeken. Vergeet vooral niet de bieb binnen te lopen om je eerste technoproza te schrijven, met behulp van je eigen smartphone.

Tilt organiseert jaarlijks het Tilt Festival in Tilburg en ondersteunt jonge auteurs in Noord-Brabant en Vlaanderen met een talentontwikkelingstraject. Niet alleen in Tilburg maar ook buiten de stad werkt de organisatie samen met culturele instellingen in de Brabantse steden.

Kijk voor meer informatie over het programma van Tilt en de kaartverkoop op www.tilt.nu

|Doorsturen