Uit

Straattheaterdiner in Willem II-passage

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op Zaterdag 30 september wordt na het grote succes van vorig jaar nog eenmaal het straattheaterfestival Tunnelfest georganiseerd in de Willem II-passage.

De spoorlijn is nog steeds een wal die de stad in noord en zuid verdeelt. Een straattheaterdiner brengt de uiteengereten Tilburgers samen. Iemand uit noord nodigt iemand uit zuid uit en iemand uit zuid nodigt iemand uit noord uit voor deze grote toenadering. Deelnemers krijgen een theatraal diner gepresenteerd. Niets zal zijn zoals men gewend is en soms wordt wat van de deelnemers zelf gevergd. Mensen die elkaar hebben uitgenodigd zitten aan dezelfde tafel.

De avond wordt opgeluisterd door straatartiesten van divers pluimage: Die Verdammte Spielerei (Gent), Ulik (D), Cirq Bataclan (Gent), Pieter Post en Jos van Wees, Marieke Smits, Hannah Rogerson & Pieter Visser, Hans d'Olivat en Jeroen Kant. De acts zijn openbaar, voor het diner is reservering verplicht. Het fiets- en voetgangerspad blijft open.

Diverse restaurants nabij de passage verzorgen ieder een van de gerechten. Het volledige menu bestaat uit acht kleine gerechten, inclusief drie consumpties.

Intekenen kan tot 25 september, maar wie het eerst komt, het eerst maalt. Kaarten kosten €25 per persoon, inclusief 8-gangen-diner en drie consumpties, ter plekke uit te breiden tegen betaling. Het evenement duurt van 18.30 tot circa 23.30 uur. Men meldt zich 30 september om 18.30 uur aan de eigen N/Z zijde van het spoor aan bij de Willem II passage. Daar wordt men zorgzaam opgevangen en naar de zitplaats begeleid. Voor meer informatie en aanmelding zie www.kultoer.nl/tunnelfest

Tunnelfest is een initiatief van Stichting Kultoer en Framework

|Doorsturen