Uit

't Schop in Britse sferen

Door Peter van Oirschot

HILVARENBEEK - Op zondagmiddag 17 september organiseert bioboerderij 't Schop een onvervalste Sunday Roast waarbij iedereen kan aanschuiven.

Photographer: Wouter Weststrate

In Groot-Brittannië is het een traditie dat het hele gezin op zondagmiddag naar een pub gaat om daar te genieten van een goed stuk geroosterd vlees met volop seizoensgroenten. Deze sfeer en die traditie wordt nu naar Hilvarenbeek gehaald. Eerder dit jaar is 't Schop samen met De Regte Heijden uit Riel, Tuin de Es uit Haaren en Sprankenhof uit Udenhout een samenwerking aangegaan om nog meer mensen te kunnen laten proeven wat er voor mooie ingrediënten en producten van de Brabantse bodem komen.

Op 17 september wordt u verwelkomd met een lekker Brabants biertje waarna boer Jan van den Broek u meeneemt over zijn bedrijf en in het kort zijn filosofie achter het biologisch boeren uit de doeken doet. Terwijl u rondloopt zal Slow Food Alliantie chef Joost van Roosmalen al zorgen voor een bijzonder gerechtje. Eenmaal terug is een lange tafel voor u gedekt en kunt u genieten van diverse bereidingen van het rundvlees van 't Schop met een keur aan de mooiste seizoensgroenten. De middag wordt afgesloten met een typisch Brits dessert met een dikke Brabantse knipoog. Zoals in Groot-Brittannië is ook in Hilvarenbeek de middag bedoeld voor het hele gezin. Live muziek maakt de sfeer compleet.

Inschrijven voor deze Sunday Roast kan in de winkel van 't Schop, via www.hetschop.nl of op Sundayroast@hetschop.nl De kosten bedragen ¿ 29,50 per persoon. Kinderen tot 6 jaar kunnen gratis aanschuiven en voor kinderen tot 12 jaar bedragen de kosten ¿ 10,-.

|Doorsturen