Uit

Talentenjacht 'De Volkszanger Junior'

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Ben je tussen de 8 en de 15 jaar? Kun jij heel mooi en met veel gevoel een Nederlandstalig liedje zingen? Doe dan mee aan de Volkszanger Junior en win privé-les van echte zangcoaches én een optreden op het Festival van het Levenslied!

Samen met het Festival van het Levenslied gaat Factorium Podiumkunsten op zoek naar dat ene jonge talent dat het levenslied als geen ander kan zingen. Iedereen kan meedoen! En als je wint, gaat er iets heel bijzonders gebeuren. Je mag dan op 11 juni optreden op het hoofdpodium van het Festival van het Levenslied! Om je daarop voor te bereiden, krijg je coaching van een professionele zangdocent en een performer van Factorium podiumkunsten. Misschien word je wel ontdekt! Dus: durf te dromen en doe gewoon mee!

Wat moet je doen? Stuur voor 8 mei a.s. een filmpje waarin je je voorstelt én waarin je jouw favoriete Nederlandstalige liedje zingt naar e-mailadres volkszangerjunior@factorium.nl. Kies een liedje dat bij jou past en bij het Festival van het Levenslied. Denk aan artiesten als André Hazes (jr.), Marianne Weber, Charlène, Frans Duijts, etc. Uit de ingezonden filmpjes worden de beste 10 kandidaten gekozen. Je krijgt voor 10 mei bericht of je bij de selectie zit.

Op zaterdag 13 mei mogen deze beste 10 deelnemers de sterren van de hemel zingen voor een jury. Om alle kinderen daar goed op voor te bereiden, krijgen ze eerst een workshop, waarin ze nog beter leren performen! Rian Donders van Rijamis Girls maakt dezelfde middag nog bekend wie Dé Volkszanger Junior 2017 wordt.

De jury bestaat uit een professionele zangcoach en een performance-coach van Factorium Podiumkunsten. Zij worden versterkt door Mats van Heusden (10 jaar). Mats won vorig jaar en mocht toen optreden op het hoofdpodium van Festival van het Levenslied (zie foto). Je kent hem misschien wel, hij speelt op dit moment namelijk Ciske de Rat bij Joop van den Ende. Mats weet als geen ander wat je als kind nodig hebt om op te treden op een groot podium.

De jury let vooral op het volgende: hoe goed je kunt zingen, hoe goed je het gevoel van het liedje overbrengt en of je met lef durft op te treden.

Als je nog vragen hebt of als het lastig is om het filmpje te sturen, mail dan even naar volkszangerjunior@factorium.nl

|Doorsturen