Uit

Talentvolle kunstenaars, muziekmakers, schrijvers en theatermakers gezocht

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Voor het tv-programma 'Goud van Brabant' zoekt men creatieve talenten uit verschillende disciplines om een verhaal uit het rijke Brabantse verleden te verbeelden.

Marc Bolsius

Voel je je aangesproken? Stuur dan je idee in. De beste ideeën helpen we op weg met 1.000 euro, begeleiding van een coach en voor je het weet, zie je je eigen werk dit najaar op televisie!

Goud van Brabant is een programma dat dit najaar online en bij Omroep Brabant te zien is. Voor dit programma zoeken we creatieve Brabantse makers die verhalen van vroeger tot leven willen wekken. Niet alleen grote verhalen, maar juist ook de kleine, persoonlijke verhalen. De maker bepaalt de vorm: een videoclip, fictie, film, animatie, documentaire, fotoreportage, theaterstuk of andere vorm van kunst. Het is wel de bedoeling dat de uitwerking uiteindelijk op film gezet wordt.

Beloond

We zijn op dit moment nadrukkelijk op zoek naar ideeën. De makers met de beste ideeën geven we de kans om hun idee uit te voeren met ondersteuning van 1.000 euro en een professionele coach. Tevens krijgen zij toegang tot gerenommeerde instellingen en organisaties voor het lenen van kostuums, props of een locatie. Al deze producties worden online getoond en eeuwigdurend op brabantserfgoed.nl bewaard. Een professionele jury kiest er 10 die dit najaar in het tv-programma Goud van Brabant te zien zijn. En als kers op de taart wint de maker van de beste productie 3.000 euro voor een nieuw creatief project naar keuze.

Inzenden

Ken je of ben je een creatief talent? Kijk dan op website https://goudvanbrabant.nl/creatieftalent/ voor alle informatie. De ideeën moeten voor 31 maart binnen zijn. Vorig jaar waren er maar liefst 90 inzendingen en 20 creatieve makers hebben hun idee tot uitvoering gebracht. Deze producties zijn op veel plekken vertoond en 10 verhalen zijn uitgezonden op tv.

Met Goud van Brabant daagt men creatieve mensen - van amateur tot professional - uit, om verhalen over vroeger te verbeelden. Om zo erfgoed dichter bij meer mensen te krijgen en creatieve talenten een podium te bieden. Want als je meer weet over het verleden, kijk je anders naar de wereld om je heen. `Verrek, zit dat zo!¿ Goud van Brabant wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant en Omroep Brabant uitgevoerd door Stichting Nieuwe Helden in samenwerking met Erfgoed Brabant.

|Doorsturen