Uit

Theater voor een tientje tijdens Nationaal Theaterweekend

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Van 26 t/m 28 januari vindt het Nationaal Theaterweekend plaats. Er zijn dan in ruim 70 theaters in Nederland voorstellingen en concerten te bezoeken voor slechts € 10,-.

Was het programma eerst nog een verrassing, nu is de line-up bekend. In Theaters Tilburg kun je terecht voor de volgende concerten en voorstellingen.

Het Storioni Trio en journalist-schrijver Jelle Brandt Corstius brengen op 26 januari een programma vol muziek, beelden en verhalen over Rusland en andere landen rondom de Zwarte Zee. Van Odessa tot Istanbul, tot onbekende plekken als Abchazië en Transnistrië. In de studio staat Breivik (26 jan), een indringende en actuele muziektheatervoorstelling die je met hoofdtelefoon op meemaakt. De volgende dag is het tijd voor een bandjesavond in de studio (27 jan) met o.a. Tilburgs trots The Black Marble Selection, MOOON en Tamarin Desert. En op dezelfde avond in de concertzaal Roxeanne Hazes & Lakshmi, twee talentvolle jonge zangeressen, achter elkaar, live in één concert. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht: Oorkaan (28 jan) brengt meeslepend en humoristisch muziektheater voor iedereen vanaf 5 jaar.

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van BankGiroLoterij, Prins Bernard Cultuurfonds en Nationaal Theaterfonds. Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013-5432220 of rechtstreeks aan de balie van Theaters Tilburg.

|Doorsturen