Uit

TheaterBende gaat van start

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Theaters Tilburg en De NWE Vorst slaan de handen ineen als het gaat om jeugdtheater. Na het verschijnen van de eerste gezamenlijke agenda, gaat ook de TheaterBende van start, een club van jongens en meiden die zó gek zijn van theater dat ze zonder ouders naar een voorstelling durven.

Er zijn twee bendes. Eén voor 6 t/m 8 jaar en één voor 9 t/m 12 jaar. Dit najaar gaat men drie zondagmiddagen met elke bende op pad. Er is dan een voorstelling in De NWE Vorst of in Theaters Tilburg. Bovendien wordt steeds iets bijzonders gedaan rondom de voorstelling. Denk aan een ontmoeting met artiesten en/of een workshop erna.

De jongste bende gaat naar Monsters van Duda Paiva (zo 5 nov), Buurman in de natuur van Andreas Denk en plan d- (zo 26 nov) en De Worstelaar van Theater Gnaffel (zo 17 dec). De 9-plus bende gaat naar Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten van Schippers & VanGucht (zo 29 okt), de Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt van Theater Artemis (zo 19 nov) en het Familieconcert van het Nederlands Blazers Ensemble in de Concertzaal (zo 10 dec).

Zin om lid te worden van de TheaterBende? Meld je dan aan via theaterbende@denwevorst.nl. Dat kan tot dinsdag 24 oktober. Vóór elke bijeenkomst krijg je een mail met alle informatie, die de ouders belangrijk vinden. Lidmaatschap van de Theaterbende bedraagt ¿ 39,00 voor deze editie, inclusief de entree voor de voorstellingen, wat lekkers en het begeleide randprogramma. Per bende is er plek voor 20 bendeleden. Het vervoer van en naar het theater is op eigen gelegenheid.

Locaties: Theaters Tilburg (studio, concertzaal) en De NWE Vorst.

|Doorsturen