Uit

Theatrale wandeling op landgoed Gorp en Roovert

Door Petra Jansen

TILBURG - In het tweede en derde weekend van mei presenteert De Kwekerij Theaterproducties Landlopers #4, een theatrale wandeling op Landgoed Gorp en Roovert.

De wandeling vertelt het verhaal van Titus, een succesvolle carrièretijger die als een ware pelgrim op zoek gaat naar rust en troost in het buitengebied. Hij raakt echter steeds verder de weg kwijt. Tijdens de wandeling wordt de werkelijkheid van het landschap in een mix van verhalen, theater, dans, muziek, soundscapes en beeldende kunst omgetoverd tot een eigenzinnig universum dat verwondert, confronteert en ontroert. Tegelijkertijd wordt de bezoeker uitgedaagd om op een andere manier te kijken naar de relatie tussen (stads)mens en natuur. Speciale aandacht is er voor de betekenis van ons water. Daarmee haakt de voorstelling aan bij De Week van ons Water (12-21 mei),

waarin de Waterschappen in alle provincies het Nederlandse waterbeheer vieren.

Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er op zondag 14 en zondag 21 mei om 15.00 uur een gratis

educatief programma met als thema 'Water'. Deze spannende workshop in de natuur wordt begeleid

door Zerline Weideveld en Maarten Hutten van 'Berezoon', een buitenschoolse opvang in Tilburg die

kinderen dagelijks mee de natuur in neemt. De lengte van workshop en wandeling is op elkaar afgestemd. Kinderen die liever meewandelen zijn natuurlijk ook welkom, tegen een gereduceerd tarief.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. De voorstelling gaat door bij regen en wordt

uitsluitend afgelast bij uitzonderlijk weer. Bezoekers wordt aangeraden stevig schoeisel en weerbestendige kleding te dragen. Gasten die slecht ter been zijn kunnen vooraf contact opnemen met het gezelschap om te overleggen over mogelijke deelname.De voorstelling vindt plaats op 13, 14, 20 en 21 mei om 15.00, 15.30 en 16.00 uur. Het startpunt is Natuurpoort De Roovertsche Leij. Deelname kost 15 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 7,50 euro. Meer informatie en contact: www.dekwekerij.nl. Reserveren via www.janvanbesouw.nl.

 

|Doorsturen