Uit

Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) toont film ‘Bauhaus Spirit’

Door Petra Jansen

TILBURG - Op donderdag 19 september vindt het jaarlijkse festival TIAFF Light plaats in Cinecitta, met de fim Bauhaus Spirit.

100 jaar geleden ontstond de radicale artistieke utopie die leidde tot de meest invloedrijke architectonische school van onze eeuw. Het legde de basis voor de manier waarop we vandaag leven. Jonge architecten, docenten, ontwerpers, sociologen reflecteren in de film Bauhaus Spirit op hun Bauhaus-ervaring. In het internationale crossmedia-project wordt de spannende geschiedenis geportretteerd en onderzocht wat de betekenis van de legendarische Bauhaus-beweging is voor de huidige ontwikkelingen. Hoe moeten we leven en waar gaan we naartoe? De Bauhaus-beweging is van invloed geweest op veel kunstdisciplines, wat de film naast het architectuur-minnend publiek ook aantrekkelijk maakt voor liefhebbers van kunst en vormgeving.

Lezing

In aansluiting op het gereedkomen van de mobiele textiele wanden die architectenbureau Inside Outside voor de LocHal heeft ontworpen, verzorgt architecte Aura Luz Melis voorafgaand aan de vertoning een lezing. De Venezolaanse werkt als partner bij Inside Outside en heeft brede ervaring op het gebied van productontwerp, architectuur en landschapsarchitectuur. Na de film en lezing wordt het thema van het Tilburg Architectuur Film Festival 2020 bekend gemaakt.

TextielMuseum

Het TextielMuseum besteedt tot en met 3 november met een tentoonstelling aandacht aan de invloed die de moderne en idealistische opleiding Bauhaus en haar studenten hebben gehad op de Nederlandse textielvormgeving.

Kaarten

TIAFF Light duurt van 18.30 tot 21.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.cinecitta.nl. Meer informatie over het festival op www.tiaff.nl.

|Doorsturen