Uit

22 september

Tweede Duo Concert van Paul van Kemenade en Maurice Leenaars

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

Stichting Kunstprojecten Tilburg presenteert in het kader van het
40 –jarig jubileum van Altsaxofonist Paul van Kemenade, het Tweede Duo Concert van Paul van Kemenade en Maurice Leenaars. Het Concert vind plaats op Vrijdag 22 September in de huiskamer van Annelies Wagemakers en Tony Weggemans, Stationsstraat 32 Tilburg.

Foto: Gemma van der Heyden

PAUL VAN KEMENADE (alto saxophone) – MAURICE LEENAARS (flamenco guitar), cross-over Jazz en Flamenco.

Een enerverende samenstelling van Jazz en Flamenco. De eerste keer dat Van Kemenade en Leenaars samenspeelden was in 1992 tijdens het Boulevard Theater Festival in Den Bosch. Een vurige en interessante cross-over van twee diverse muziekdisciplines. Sindsdien hebben ze vele concerten verzorgd en de plaat “Live at Paradox”gemaakt.

Paul van Kemenade
Van Kemenade (1957) is al jarenlang een begrip in de Jazz- en geïmproviseerde muziek, maar gaat vaak en graag kruisbestuivingen aan met hele andere muziekdisciplines zoals: wereld-renaissance-electronische-,klassieke-pop-en Afrikaanse muziek. Om meer achtergrond informatie over Paul van Kemenade te weten te komen, bezoek zijn website, zie: http://www.paulvankemenade.com/

Maurice Leenaars (1966)– Flamenco Guitarist
Sinds zijn zevende jaar had Maurice de wens om professionele flamenco gitarist te worden. Vanaf zijn achtste jaar kreeg hij de eerste muzieklessen en op zijn negende jaar kreeg hij les op de Eindhovense School of Music. Daar leerde hij weliswaar nog geen Flamenco muziek. Dus startte Maurice van 1989 met klassieke muziek aan het Conservatorium van Muziek en Dans van Tilburg.
Tijdens zijn studiejaar aan het Conservatorium voelde Maurice de drang om de geheimen van flamenco te onderzoeken. Na zijn diploma behaalde hij dus een aantal elementaire vaardigheden en kennis, en drie weken later verhuisde hij naar Sevilla om een heel jaar (van 1989 tot 1990) daar te blijven. Voor meer achtergrond informatie over Maurice Leenaars bezoek zijn website: www.mauriceleenaars.com

Reserveer op tijd voor dit zéér bijzonder Jubileum Duo Concert !

Het Concert is van 22.00 uur tot 23.00 uur.
Entree: 10 euro.
Reserveren concert via info@kunstdichterbij.nl

|Doorsturen