Uit

Varend concert Sous le Pont met Kobra


TILBURG - De zeven jonge meiden van Kobra zingen à capella op het water onder de brug, tijdens het varende concert Sous le Pont op zaterdag 7 september.

Het is al weer het tiende seizoen van deze concerten in de meest bijzondere concertzaal van Tilburg. Een half uur voor zonsondergang vertrekt het publiek varend vanaf café Burgemeester Jansen in de Piushaven naar het ongebruikte viaduct van de Meierijbaan. In een 80 meter lang lint van bootjes achter de Tilia maken het publiek en de muzikanten een mooie tocht door de Tilburgse stadsoase naar de concertlocatie. De ongewone concertruimte op het water onder de brug, heeft een geweldige akoestiek. Op het moment dat de ondergaande zon de waterspiegel kust, steekt het Kobra Ensemble van wal.

Waterconcert

Kobra is een a capella zanggroep bestaande uit zeven zangeressen, die al vanaf hun jeugd hun passie voor zingen met elkaar delen. Karlijn, Lonneke, Nina, Saskia, Lea, Sterre en Ingrid hebben zich toegelegd op het samenbrengen van klassieke muziek, volksmuziek, en popmuziek. Ze hebben dit jaar een speciaal 'Waterconcert' ontwikkeld. Het waterconcert is voor het eerst uitgevoerd in een zwembad, op het Kissinger Sommer Festival (Duitsland) in juni van dit jaar. Tijdens eerder concerten die de dames hebben gegeven op het water en aan de waterkant (bijvoorbeeld in Muiden, Amersfoort, de Kralinger Plas, en het muziekfestival Down the Rabbit Hole) hebben ze ervaren dat een waterconcert, met publiek in bootjes, een unieke sfeer met zich meebrengt. Toen de dames hoorden van de concerten Sous le Pont in Tilburg hebben ze zelf contact gezocht met Tilburg te Water. Alvast nieuwsgierig hoe Kobra klinkt? Kijk op YouTube naar optredens bij o.a. Podium Witteman of op www.kobraensemble.nl

De organisatie van de Sous le Pont-concerten is in handen van Stichting Tilburg te Water in samenwerking met de schippers van de Tilburgse museumhaven. Het concept is bedacht door John La Haye, al ruim 20 jaar bedenker van veel succesvolle Piushaven-activiteiten. De Sous le Pont-concerten maken onderdeel uit van de culturele programmering Piushaven, en worden ondersteund door Tapperij Burgemeester Jansen, Villa Pastorie, De Kuierlat, Sophie Tooten Media Producties en De Tilburgse Koerier. Onder het motto 'Sous le Pont, to De Pont' geeft de instapkaart van dit Sous le Pont-concert ook gratis toegang tot museum voor Hedendaagse Kunst De Pont.

Reserveren

Belangstellenden die in één van de bootjes dit muzikale verhaal willen erVaren, wordt aangeraden om gezien de grote belangstelling snel te boeken. Je mag zoals bij alle eerdere Sous le Ponts je eigen kussentje, dekentje en een lantaarn of kaarsje in een glazen pot meenemen. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.tilburgtewater.nl

Meer informatie: tel. 06-25515556 of www.tilburgtewater.nl

|Doorsturen