Uit

Veelkleurige BATIK in Paradox


Net zo kleurrijk als gebatikte stof vol met patronen die vloeiend in elkaar over lopen, dat is wat er gebeurt als deze vier Nederlandse top musici met elkaar samen spelen.

Batik is de groep van drummer Joost Lijbaart waarin hij in pianist Wolfert Brederode, bassist Sean Fasciani en gitarist Bram Stadhouders fijne muzikale gelijkgestemden heeft gevonden. Joost Lijbaart, bekend van o.a. zijn samenwerking met saxofonist Yuri Honing, tourde in meer dan 60 landen en won in 2002 de solistenprijs op het North Sea Jazzfestival. Lijbaart en Brederode spelen al sinds 2005 als duo samen. In 2006 verscheen hun cd die lovend werd ontvangen door de pers. In Batik streven ze naar verdere uitdieping en samenklank met composities van alle vier de groepsleden.

Wolfert Brederode heeft als enige Nederlander drie albums onder eigen naam opgenomen voor het beroemde ECM label. Naast de concertvleugel gaat hij in Batik ook los op elektrische piano en keyboards

Bram Stadhouders behoort tot de nieuwe generatie jazzgitaristen in Nederland. Zijn veelzijdigheid, intuïtieve en sensitieve spel maakt hem tot een veelgevraagd muzikant. Hij speelt in een internationaal trio met Jim Black en Sidsel Andresen en nationaal met Joost Lijbaart en de jonge vocaliste Sanne Rambags.

Sean Fasciani is een van de meest gevraagde bassisten van Nederland, Hij speelt in lekkere bands als Krupa & The Genes, 'The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble' en in de groep van de Belgische pianist Jef Neve. Sinds kort maakt hij ook deel uit uit van het vernieuwde Batik.

Door de zeer diverse achtergronden van de musici ontstaat er beeldende en inventieve muziek waarbij traditionele vormen van samenspel vervagen en versmelten tot een bijzonder originele klank.

BATIK staat op vrijdag 14 april in Paradox. Aanvang 20:30 uur, zaal open 19:30 uur. Entree €10.00 - €13.00. Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg.

 

|Doorsturen