Uit

Verhalen zonder woorden met Corrie van Binsbergen

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg, opent het seizoen 2017-2018 op vrijdag 8 september met Vanbinsbergen Playstation. Dit bijzondere octet rond gitariste en componiste Corrie van Binsbergen heeft zich ontwikkeld tot een graag gezien ensemble voor festivals en clubs. Ooit begonnen op Jazz in Duketown en al snel op North Sea Jazz, met een razend enthousiast publiek, bejubelde CD's en een debuut dat werd genomineerd voor de Edison Publieksprijs!

In het voorjaar van 2017 kwam bij Challenge het tweede album uit: Tales Without Words. Dit mooie conceptalbum is anders van karakter, een beetje mysterieus. Met Tales Without Words van haar band 'Vanbinsbergen Playstation' heeft ze de draad van haar eerdere instrumentale bands zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen (met Anton Goudsmit) weer opgepakt. Na ruim vijftien jaar voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en megaprojecten was de tijd er zeker rijp voor. Van Binsbergen heeft hiermee een heerlijk energieke band samengesteld, die zijn bestaansrecht op een eerste, aanvankelijk eenmalig optreden tijdens het BrokkenBal maart 2014 direct bewees.

Na een jaar besloot ze met deze topmuzikanten door te gaan en in mei 2015 hadden ze hun première onder deze naam op Jazz in Duketown. Die eerste twee concerten werden opgenomen en daarvan verscheen bij Challenge de CD 'Live'. En op jazzhelden.nl, een initiatief van het Nederlandse Jazz Archief, staat een uitgebreid video portret van Corrie van Binsbergen.

Tales Without Words wordt gespeeld door Mete Erker op tenorsax en basklarinet, Miguel Boelens op alt- en sopraansax, Morris Kliphuis hoorn en trompet, Joost Buis trombone en lapsteel, Albert van Veenendaal prepared piano, Corrie van Binsbergen gitaar, Dion Nijland bas en Yonga Sun op drums.

Vanbinsbergen Playstation ¿ Tales Without Words staat op vrijdag 8 september in Paradox. Aanvang om 20.30 uur. Entree ¿10.00 - ¿13.00.

|Doorsturen