Uit

Verjaardagfeest saxofonist Benjamin Herman in Paradox

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag brengt saxofonist Benjamin Herman dit jaar drie nieuwe albums uit.

Als aftrap van de feestelijkheden verzorgt hij op vrijdag 11 mei met een band van elf muzikanten (inclusief strijkerssectie) een grote show in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Hierbij zal hij de eerste van deze drie albums ten gehore brengen, genaamd 'Project S'. De plaat is een ode aan de Citroën SM, de legendarische auto die in Nederland vooral door trotse bezitter Johan Cruyff bekendheid genoot.

Bij het optreden wordt tevens het tweede album 'Bughouse' ('punkjazz' met gitarist Reinier Baas, bassist Peter Peskens en drummer Olav van den Berg) exclusief aangeboden op audiocassette. Dit album verschijnt na de zomer officieel op vinyl en alle digitale formats. Benjamin Herman's derde jubileum-album verschijnt in oktober: een jazzplaat waarop jonge talenten meespelen die Benjamin de afgelopen veertien jaar heeft leren kennen bij zijn tweewekelijkse jamsessies op kunstenaarssociëteit de Kring in Amsterdam.

Het concert begint om 20.30 uur. Entrée: €12 en €15. Kaarten zijn te koop via paradoxtilburg.nl en aan de kassa van Paradox.

|Doorsturen