Uit

Verjaardagsfeestje Kim Wilde in 013

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Poppodium 013 presenteert op zaterdag 18 november Kim Wilde met in het voorporgramma Lawrence Hill. Aanvang om 20.00 uur.

Steve Ullathorne

Kim Wilde brak in 1981 op jonge leeftijd uit het niets door met de gigantische hit 'Kids in America'. Na dit stormachtige begin was de Britse jarenlang niet weg te krijgen uit de charts. Vanaf midden jaren 90 werd het stil rondom Kim Smith, zoals haar echte naam luidt. Heel stil. Ze stortte zich op tuinieren en presenteerde een tuinprogramma voor de BBC. Maar net zo plotseling als dat ze doorbrak in de eighties, rolde ze nu ook weer de muziekwereld in. Haar remake met Nena van 'Anyplace, Anywhere, Anytime' werd een gigantische klapper. Opmerkelijk is dat deze track pas Wilde's eerste nummer 1 hit in Nederland betekende. Het wordt een extra speciale show in 013, want Kim is op 18 november jarig.

Singer-songwriter Lawrence Hill warmt het publiek op. De ex-The Voice UK deelnemer is door Kim Wilde zelf ontdekt in een lokale pub. Ze was zo onder de indruk van Lawrence en zijn muziek dat ze besloot hem mee te nemen op haar tour.

|Doorsturen