Uit

Vierde editie festival Woolstock

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Woolstock, het kleine idealistische festival, ergens in een wei in de buurt van Tilburg beleeft op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus alweer de vierde editie. De exacte locatie van dit feestje wordt pas op het laatste moment bekend gemaakt aan mensen die een kaartje gekocht hebben. Op het programma staan o.a. Bettie Serveert en De Kift.

De aanleiding om Woolstock te gaan organiseren was de ergernis van de organisatoren dat festivals steeds maar massaler en commerciëler worden. Kenmerkend voor Woolstock zijn de gemoedelijke sfeer (bij het kampvuur), het ontbreken van geldstromen op het terrein, het duurzame karakter en het hoge houtje-touwtje gehalte. Om zo weinig mogelijk afval te produceren wordt van elke bezoeker gevraagd zelf beker, bord, bestek en een theedoek mee te nemen.

Inmiddels kan het festival terugkijken op veel bijzondere optredens, zoals dat van Monomyth in 2014, van Astrosoniq in 2015 en van Stef Kamil Carlens in 2016. Dit jaar is een aantal buitenlandse bands van de partij, zoals Mantis en The Guru Guru uit België, Maidavale en Causa Sui uit Scandinavië en Terminal Cheesecake uit Groot-Brittanië.

Tilburg is vertegenwoordigd op het festival door o.a. PingPongPoëzie en Sheewawah.

Kaarten kosten (inclusief kamperen, eten en drinken) voor een heel weekend € 95, voor vrijdag € 50 en voor zaterdag € 65. Kaarten zijn t/m 23 augustus verkrijgbaar via www.woolstock.nl (met servicekosten) en bij Sounds in de Nieuwlandstraat in Tilburg (zonder servicekosten). Op het festival zelf worden geen kaarten verkocht. Er zijn maximaal 500 kaarten beschikbaar. Tilburgers met een smalle beurs kunnen via de Meedoenregeling een Woolstockkaartje bemachtigen. Ook is Woolstock nog op zoek naar vrijwilligers. Meer informatie: www.woolstock.nl

|Doorsturen